Kiertotalouspäivässä kaikki käytetään hyödyksi

Kiertotalouspäivässä kaikki käytetään hyödyksi

Avoimen kiertotalouden tekijät perustavat Teurastamolle yhden päivän ajaksi minitehtaiden ketjun, jossa ei synny jätettä. Pihalle tuotavissa telttatehtaissa pannaan olutta, keitetään seitania, viljellään sieniä ja muita kasveja, tehdään saippuaa ynnä muuta, periaatteella toisen jäte on toisen raaka-ainetta. Ja mikä parasta: tehtaiden työpajoissa kuka vaan pääsee oppimaan tuotannon salat.

Teurastamon kiertotalouspäivä on sarjassaan kolmas kansainvälinen Open Source Circular Economy day (OSCEdays) Suomessa.

Pihalla on tarjolla myös hävikikistä tehtyä brunssia (niin pitkään kuin syötävää riittää). Hävikit meille toimitti tälläkin kertaa From Waste to Taste eli ravintola Loop, ja monenlaista vihannesta ja hedelmää on tarjolla. Erityisesti yrttejä tuli tällä kertaa runsaasti – hauska päästä maistelemaan, millaiset herkut My Dear Kitchen in Helsinki eli Asli meille tällä kertaa loihtii. Brunssin hinta on 10 euroa, jolla katetaan tapahtuman materiaalikuluja.

Alueen ravintolat ja lukuisat terassit ovat avoinna tapahtuma-aikoina. Piknikhengessä voit käyttää vapaasti pihan grilliä ja ottaa rennosti!

Samaan aikaan järjestetään kevään toinen Bikenic. Kaupunkipyöräilyä ja piknikhenkeä juhlivassa tapahtumassa ovat tällä kertaa kertaa esittelyssä erikoiset tavarafillarit, kuten esimerkiksi smoothiepyörä, joka sekoittaa valitut ainekset herkulliseksi smoothieksi poljinvoimalla. Myös yleisö pääsee kokeilemaan! Tapahtuman järjestäjät kutsuvat mukaan myös pyörien tuunaajia ja myyjiä, ja pihalla viihdyttää katusoittaja.

Tervetuloa!

Kuvassa From Waste to Tasten brunssia varten toimitetut hävikit odottavat järjestelyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *