Kokeilun paikka

Kiertotalouden kokeilujen ja yhdessä tekemisen paikka

Teurastamon ja Tukkutorin kokeilujen tarkoituksena on alueen yrittäjien kanssa yhdessä löytää uusia tapoja vähentää syntyvää jätettä ja testata materiaalien hyödyntämistä uusilla tavoilla. Yhdessä tehtävillä kokeiluilla saadaan myös korttelin hyviä käytäntöjä jakoon – mitä itse haluaisit testata?

Tempaukset ja kampanjat voivat olla joko kertaluontoisia (kuten vaikkapa Teurastamon kiertotalouspäivä 3.6.2017) tai jatkua esimerkiksi viikoittain valitun ajanjakson ajan.
Kokeilujen toteutuksen lisäksi haluamme luoda uuden, tasavertaiseen oppimiseen ja tietojen jakamiseen perustuvan työtavan. Hyvät opit, jotka jossain kokeilussa on saatu, kannattaa viedä suoraan uusille kokeilijoille ja juurruttaa korttelin yritysten käytäntöihin arkea helpottamaan ja kierrätystä lisäämään.

Käytämme kokeilujen työstämiseen Kokeilun paikkaa ja joustavasti erilaisia pilvipalveluja ja alustoja aina tiimin ja tarpeiden mukaan.

Kaikkein tärkein kehitysalusta on kuitenkin Tukkukortteli itse – data kulkee kärryissä, roskasäkeissä ja ihmisten askelissa, käyttäliittymänä on kohtaamiset pihoilla, juttutuokiot terasseilla ja työkeikat varastoilla. Tämän asfalttipintaisen alustan varassa on hyvä tulla testaamaan myös digialustoja – todellisten käyttäjien kanssa oikeissa työtilanteissa syntyy paras käyttäjäkokemus ja toimivimmat palvelut.

Onko sinulla idea Tukkutorilla tai Teurastamolla toteutettavaksi kokeiluksi? Vie ideasi Kokeilun paikkaan tai vinkkaa meille somekanavissa @betrefi ja #makeitbetre – siitä se lähtee!

Kokeiluideoita blogissa