Tapahtumat

Ruokahävikki- ja kiertotalousfestarit 

Ruokahävikki- ja kiertotalousfestarit 16.9. klo 11-17 Teurastamon piha-alueella, Kellohallissa ja Flavour-studiolla tarjoavat kaupunkilaisille yllätyksellisiä elämyksiä hävikkiruoasta ja kierrätysmateriaaleista. Ruoka-alan ammattilaisten ja muotoilijoiden avulla käytöstä poistetut materiaalit ja raaka-aineet saavat uuden elämän ja käyttötarkoituksen.

Kellohalliin katetaan kolmen ruokalajin lounas yhteiseen pöytään noin 300:lle ruokailijalle. Laurea-ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat luovat kauppojen hävikkiraaka-aineista gastronomisia elämyksiä. Flavour-studion puolella voit hakea vinkkejä hävikkiruoan valmistukseen ruokabloggareiden työpajoissa.

Teurastamon piha-alueelle nousee kiertotalouden telttatehdas, jonka pajoissa pääset työstämään ylijäämämateriaaleista uusia tuotteita. Mukana mm. BetreRemeo, JooSoapHelsieniUpcycling Design CenterLiiteri.net ja The Natural Step.  Ulkolavalla on ohjelmaa koko päivän – musiikkia, keskusteluja ja kiinnostavia haastatteluja.

Festareilla esitellään myös uusimmat palvelumuotoiluinnovaatiot ravintoloiden ja kauppojen ruokahävikin vähentämiseksi, jotka ilahduttavat kuluttajia edullisina take away -annoksina, naapuruston kesken jaettuna ruokana tai edullisina ruoka-ostoksina. Leikkimielisille on tarjolla lajittelukilpailu ja kierrätysaarteenetsintään.

Tule syömään ja nauttimaan, tekemään ja ideoimaan Helsinkiä, jossa materiaali ei päädy jätteeksi vaan kiertää aina uudestaan käyttöön.

 #wecandobetre – yhdessä!

Tutustu kuvioihin ja seuraile Betren matkaa Teurastamolta maailmalle myös Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Betre <3 Sideways

BetreSideways -haasteen tavoitteena oli minimoida sekajätteen määrä tämän vuoden festareilla. #wecandobetre – yhdessä!

Tutustu kuvioihin ja seuraile Betren matkaa Teurastamolta maailmalle myös Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Teurastamon kiertotalouspäivä

la 3.6.2017 klo 11-17

Teurastamon pihan valtaa helsinkiläisten värkkääjien joukko, jotka perustavat yhden päivän ajaksi minitehtaiden ketjun, jossa ei synny jätettä. Pihalle tuotavissa telttatehtaissa pannaan olutta, keitetään seitania, viljellään sieniä ja muita kasveja, tehdään saippuaa ja vaikka mitä, periaatteella toisen jäte on toisen raaka-ainetta. Ja mikä parasta: tehtaiden työpajoissa kuka vaan pääsee oppimaan tuotannon salat!

Tule ihan vain tsekkaamaan, ostoksille tai työpajaan duunariksi!

Minitehtaat:

B-soapery: Saippuua paistorasvoista – http://www.joosoap.org/
:Sienimö: kasvatetaan ruokasieniä kahvinporoissa –http://www.helsieni.fi/en/home
Sihis kahvila: Sienipiirakoita syötäväksi.
Seitan Will save us: Kuinka tehdä hyvää Seitania? – Will ja hänen merry machine
Bokashi: Kompostointia sisätiloissa- Adrien & Maria
Pelastetut siemenet: Kasvata avokadon siemenistä upeita puita – Adrien
Hävikkibrunssi – Kokataan herkkuja hävikkiruoasta.
OSCE days -tapahtumasivu »

Blogi