Tukkukortteli

Tukkutori ja Teurastamo

Helsingin Tukkukortteli Hermannissa on kuin suomalainen yhteiskunta pienoiskoossa. Pääosa alueen yrityksistä on elintarvike- ja kukka-alan tukkukauppiaita, joiden lisäksi alueella toimii elintarvikkeita valmistavia tuotantolaitoksia, lihaleikkaamoita ja kalankäsittelylaitoksia sekä erityisesti Teurastamon alueella kuluttaja-asiakkaita palvelevia ravintoloita ja muita yrityksiä. Teurastamo on myös suosittu kohtaamis- ja tapahtumaympäristö, ja se on hyvää vauhtia kehittymässä helsinkiläisten olohuoneeksi erityisesti lempeinä kesäiltoina.

Kortteli muodostaa ainutlaatuisen kehitysympäristön erityisesti jätemäärien vähentämiseen ja kierrätyksen lisäämiseen tähtäävien innovaatioiden kehittämiselle ja testaamiselle. Yhteensä korttelissa syntyy noin tuhat tonnia jätettä vuodessa.

Korttelin jätemääriä koskevan tiedon hyödyntämistä on jo testattu kesällä 2016 järjestetyn Tukkutori Waste Hackathonin puitteissa. Tällöin selvitettiin korttelin jätejakeiden koostumukset ja kartoitettiin alustavasti kierrätysasteiden kasvattamisen mahdollisuuksia sekä luotiin ensimmäiset konseptit jätemäärien vähentämiseksi. Hackathonin materiaalipankista löytyy paljon tietoa korttelista. Voit tutustua aineistoihin täällä »